Natacha Senders

Tijd, rust en ruimte. Niet voor niets heb ik mijn bedrijf zo genoemd.

Voor mij is het belangrijk in mijn leven om genoeg tijd te hebben voor de dingen die me lief zijn. Tijd voor mijn kinderen, mijn vrienden en spirituele groei. Tijd om te kunnen dansen.
Als ik daar tijd voor heb geeft me dat rust en ruimte. Daar hoort ook een opgeruimd huis bij, dat geeft me letterlijk ruimte in mijn hoofd. Daardoor heb ik meer tijd en aandacht om die dingen te doen die me lief zijn en ervan te genieten, en zo ben ik zelf ook een fijner mens.

Dat was niet altijd zo.

Ik was altijd wel georganiseerd, maar mijn leven was ontzettend vol. Ik ben alleenstaande moeder met twee kinderen met hun vader in Australië, ik had een volle baan, en een druk sociaal leven.
Ik kreeg het op een gegeven moment niet meer rond en in 2014 kreeg ik een burnout. Ik was zo ontzettend moe en kreeg niets meer voor elkaar.

Natacha 1

Toen gebeurde er iets moois.

Mijn dochter was een aantal weken weg en ik zat thuis.
Ik heb toen binnen zes weken in een heel rustig tempo mijn hele huis opgeruimd. Van boven tot onder.

Geïnspireerd door Marie Kondo heb ik toen al mijn spullen door mijn handen laten gaan en gevoeld: maakt dit me blij? Past dit nog in mijn huidige leven?

Spullen van voor mijn scheiding. Oude kleding die ik al die tijd had bewaard. Mijn trouwjurk. Daar heb ik afscheid van genomen en weggedaan.

De dingen die ik hield heb ik vervolgens aandachtig schoongemaakt en een logische plek gegeven.

Dat voelde echt als een keerpunt in mijn leven. Ik voelde hoeveel ballast er van me af viel en hoeveel ruimte het me gaf.

Dat inzicht viel samen met mijn talent voor organiseren.

Ik werkte al 20 jaar als directiesecretaresse en management assistente dus organiseren was mijn vak. Ik ontving daarnaast al een tijdje de nieuwsbrief van De HuishoudCoach®, met daarin handige tips voor grondige schoonmaakklussen en het ontspullen van je huis.

Daar zag ik de opleiding organizer voor particulieren. Die heb ik toen gevolgd en ik voelde: Wauw, hier kan ik ook andere mensen mee helpen!

Ik heb een aantal chaotische vrienden, waarmee ik toen aan de slag ben gegaan. Die werden daar heel enthousiast van en ik ook.

Tot de dag van vandaag voel ik dat enthousiasme in me. Ik zie dat ik veel mensen kan helpen met juist die dingen waar ik goed in ben en waar ik energie uit haal: liefdevol opruimen en
organiseren, waarbij de persoon centraal staat.

Het voelt heel waardevol en ontroerend voor me om zo dichtbij mensen te mogen komen. Om ze te helpen afstand te doen van spullen die emotionele ballast kunnen veroorzaken en de dingen te behouden die echt van waarde blijken te zijn.

Om daarmee ruimte te maken voor de lichtheid in hun leven. Hun eigen passie en talent.

Leven met aandacht en liefde voor zichzelf. Daar kan ik een bijdrage aan leveren en daar ben ik heel dankbaar voor.

tijd_rust_ruimte_natacha_senders

Dit ben ik ook:

Mijn spirituele pad is belangrijk voor me. Voor mij draait dat om: echt aanwezig kunnen zijn met wat er is. Aanwezig kunnen zijn voor anderen. Ik hou van de echtheid van het leven. Van menselijkheid, betrokkenheid en aandacht.

Ik merk dat mensen makkelijk hun verhaal aan me vertellen. Ik kan goed luisteren zonder oordeel.

Een aantal jaar geleden ging ik op reis naar Mongolië. Daar viel me op dat mensen zo weinig spullen hadden en toch enorm tevreden waren. Ik zie nog zo dat gelukkige jongetje voor met dat ene koffertje speelgoed. Meer had hij niet. Dat heeft me toen echt geraakt.

Mijn guilty pleasure: Ik hou van die heerlijke chicklit romans. Daar kan ik heerlijk in wegzwijmelen en even alles vergeten.

Persoonlijke aanbevelingen

Embodied DanceMonika Körschner

Dansen is iets wat ik al sinds ik kan lopen heel graag doe. Het brengt me rust en ruimte in mijn hele lijf. Een manier om te ontladen en op te laden. Dansen doe ik graag bij Monika. Zij is een gepassioneerd dansdocent met de gave om dansers op een natuurlijke wijze mee te nemen in de dans. Ook organiseer ik deze danstretraite voor haar.

Fontijn 2000 – Linde Fontijn

Een keer per kwartaal ga ik naar Linde voor een schoonheidsbehandeling. Zij geeft me een op mijn huid afgestemde behandeling met hele fijne natuurlijke producten vol persoonlijke aandacht en rust. Linde zorgt ervoor dat ik even helemaal kan ontspannen, mijn hoofd leeg kan maken, een moment van totale ontspanning. Genieten en ontspannen!

sharon-mccutcheon-SavQfLRm4Do-unsplash