Projecten

Projecten 1

De kledingkast

De kledingkast is een notoire energielek van veel mensen. Bij veel van mijn klanten hangt deze propvol met leuke én oude niet meer passende kleding. Halfscheve stapels. Hangkleding waar geen knaapje meer tussen past.

Dat zorgt ervoor dat je ‘s ochtends met een diepe zucht naar je kast staart: wat moet je nu weer aantrekken? Inspiratieloos. Iets uitzoeken kost veel tijd of je trekt altijd maar iets van dezelfde stapel aan.

Kortom: zo’n ongeorganiseerde kledingkast zorgt er ook voor dat jij niet stralend voor de spiegel kan staan.

Ik kan er samen met jou voor zorgen dat er in je kast alleen nog maar die kledingstukken hangen waar jij je goed in voelt.

Zodat als jij je kast opendoet je zin krijgt om jezelf aan te kleden, je lekker in je vel zit en met energie de deur uit stapt.

De woonkamer

Misschien zie je het zelf al niet zo goed meer, maar woonkamers zijn vaak ook onruststokers. Veel plankjes, kastjes en vensterbanken staan vol. Overal liggen stapels. Kastjes zijn volgepropt. Speelgoed heeft de ruimte overgenomen.

Een woonkamer zou de plek moeten zijn waar je tot rust komt en samen kan zijn met de mensen die je lief zijn.

Vaker is het echter een chaos vol met ‘te doen klusjes’ waardoor je nooit ECHT kan ontspannen als je eindelijk op de bank zit.

Dat is zonde. Samen met mij kan je plek voor plek orde brengen in de spullen die je hebt.

Ik leer je hoe je makkelijker kan kiezen wat je wilt behouden en wat weg kan. We nemen daar de tijd voor. Zodat je bewust kan voelen wat nog bij je past en wat niet.

Wat overblijft krijgt een vast plek. Dat geeft rust en ruimte.

Nu kan je echt bijkomen op de bank na een lange dag werken. Mmmm.

Projecten 2
Projecten 3

Grote opruiming

Je kan het je nu misschien nog niet voorstellen, maar als je eenmaal begint met opruimen, wil je meer. Dan kom je in een flow en wordt het steeds leuker en makkelijker.

Sommige van mijn klanten vinden het daarom fijn als ik hen begeleid bij het opruimen van hun hele huis. Van kelder tot zolder en van voordeur tot schuur.

We doen het stap voor stap, maar omdat ik je ook leer hoe je zelf kan opruimen en organiseren, kun je het ook steeds makkelijker zelfstandig doen. Ik sta je terzijde en geef je net even dat advies of dat zetje in de rug als je het zelf niet meer weet.

Omdat alles een vaste eigen plek krijgt, ben je ook veel minder tijd kwijt met het bijhouden.
Er is niets zo heerlijk als een opgeruimd en georganiseerd huis. Dat voelt lichter. Dat geeft energie.

Administratie

Een groot ding voor vele mensen: hun administratie.
Heb jij ook overal stapels, ongeopende enveloppen en random files op je computer met documenten en foto’s? Krijg je ook vaak herinneringen voor achterstallige rekeningen. Of ben je ontzettend lang bezig met je belastingaangifte omdat je documenten overal verspreid liggen?

Je bent beslist niet de enige.

Een helder systeem kan je hierbij helpen. En dat kan ik je leren.

Ook hierbij geldt: we gaan die stapels door, gooien oude paperassen weg en behouden wat nodig is. Archiveren het overzichtelijk. En ik reik je een systeem aan zodat je het makkelijk kan bijhouden.

Dit levert je zoveel rust en ontspanning op.

Projecten 4

“Samen met Natacha heb ik verschillende plekken in mijn huis aangepakt. Dat spaart me uiteindelijk veel tijd uit. Minder opruimwerk. Alles heeft een plek. Ik kan alles veel sneller vinden en er beter bij. Heerlijk.”

Eva

Eva Nielsen bij recensie